Предавање о традиционалној архитектури у Покревенику

У селу Покревеник на домак Завојског језера, ових дана борави 17 студената четврте године Архитектонског факултета у Београду, заједно са својом професорком Данијелом Миловановић Родић.

Ово је шести пут од 2018. године, да се у оквиру изборног предмета ”Архитекте и грађанске иницијативе за одрживи развој” одвија практична настава у старопланинским селима.

Идеја да се документују и обнове напуштени јавни објекти већ је дала одличне резултате у Паклештици и Дојкинцима, уз помоћ бројних појединаца и организација, које су помогле и учествовале у различитим фазама пројеката.

Тим Фондације подржава њихова рад од 2019. године.

Јуче је у просторијама Месне заједнице Елена Васић петровић одржала предавање под називом ”Рехабилитација традиционалног наслеђа и одрживи развиј”, којем су поред студената присуствовали и представници локалне заједнице.

Разговор са публиком водили су Данијела Миловановић Родић и Дејан Рудић Вранић, а домаћин је био председник МЗ Славољуб Констадиновић.

Студенти су на основу прикупљених података на терену припремили идејна решења за обнову и ревитализацију јавних објеката.

Studenti: Tina Dobrosavljević, Milica Milojević; Profesor: Danijela Milovanović Rodić; Predmet: “Arhitekte i građanske inicijative za održivi razvoj” 2023; Arhitektonski fakultet, Beograd

Објављено

у

Ознаке: