ФОНДАЦИЈА АРХИТЕКТА АЛЕКСАНДАР РАДОВИЋ ПРОМОВИСАНА У ОКВИРУ СВЕЧАНЕ АКАДЕМИЈЕ ЗАВОДА

У оквиру свечане академије поводом обележавања јубилеја “50 година рада Завода за заштиту споменика културе Ниш” први пут званично је промовисана ФОНДАЦИЈА АРХИТЕКТА АЛЕКСАНДАР РАДОВИЋ.

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ЈУБИЛЕЈА “50 ГОДИНА РАДА ЗАВОДА ЗА ЗАШТИТУ СПОМЕНИКА КУЛТУРЕ НИШ” ОДРЖАНА ЈЕ У ДОМУ ВОЈСКЕ У НИШУ У ПЕТАК, 25.3.2016, А ТОМ ПРИЛИКОМ ПО ПРВИ ПУТ ЈЕ ПРОМОВИСАНА И ФОНДАЦИЈА АРХИТЕКТА АЛЕКСАНДАР РАДОВИЋ, ЧИЈИ ЈЕ ОСНИВАЧ НИШКИ ЗАВОД.

Завод за заштиту споменика културе Ниш основан је 25.3.1966.године и територијално је надлежан за једну трећину територије Републике Србије и укупно 456 непокретних културних добара. Фондација Архитекта Александар радовић основана је 2.2.2016.године од стране Завода, па су у оквиру свечане академије промовисани њени циљеви, а говорило се и о разлозима за њено оснивање и о будућим плановима и пројектима. Фондацију је представио гдин Сима Гушић, председник управног одбора. Гдин Гушић и његова заменица, гђица Ивана Цветковић, уручили су члановима породице Радовић, гђи Ljiljani Deere, рођеној Радовић и њеном сину гдину James Deere-у, урамљен лого Фондације.

Свечана академија била је посвећена и другим људима који су учествовали у раду Завода и сарађивали са њим, па су додељене захвалнице и признања, бројним појединцима и институцијама.

На почетку академије говорили су гђа Елена Васић петровић, директор Завода и управитељ Фондације и изасланик Председника Републике Србије, гдин Радослав Павловић.

У холу Дома војске отворена је изложба “Цртеж као документ”, аутора: И.Цветковић, Е.В.Петровић и сарадника Ђ.Стошића.

*Фотографије: Александар Ћирић


Објављено

у

Ознаке: